Vaniljgratinerade rabarber
Ingredienser;
6-7 st rabarberstjälkar
3 st äggulor
1 dl strösocker
3 st äggvitor
1 st vaniljstång
250 g kesella vanilj
Till servering;
Vaniljglass
Flagade mandelspån
1. Skölj och skala rabarberstjälkarna lätt.
2. Dela rabarbern i 5 cm långa bitar. Är de mycket tjocka kan de även delas en gång på längden.
3. Lägg stjälkarna i en ugnsfast form.
4. Sätt in formen i ugnen på 225° i 5 minuter.
5. Ta ut formen och sätt ugnen på grillvärme.
6. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar, vispa äggulor och socker pösigt.
7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
8. Snitta och gröp ur vaniljstången.
9. Blanda ner fröna i äggulorna.
10. Tillsätt kesellan och vänd ner äggvitan.
11. Häll blandningen över rabarbern och gratinera i ugn på grillvärme i 5 minuter.
12. Rosta den flagade mandeln i en torr inte alltför het panna.
13. Strö den över den gratinerade rabarbern och servera med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar