Hjärtbullar
Ingredienser;
25 g margarin eller smör
2.5 dl mjölk
25 g jäst
1 nypa salt
0.5 dl strösocker
0.5 dl keso
8 dl vetemjöl
Fyllning;
1 st banan
1 ägg till pensling
Dekorationspärlor
1. Smält margarin eller smör i en kastrull.
2. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.
3. Smula jästen i en bunke.
4. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att den löser sig.
5. Tillsätt resten av degvätskan, salt, socker, keso och vetemjöl.
6. Arbeta ihop till en kladdfri deg.
7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
8. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den så att den är 3–4 mm tjock.
9. Ta ut hjärtan med hjälp av ett pepparkaksmått.
10. Lägg en liten bit banan mitt på hjärtat.
11. Pensla runt om med uppvispat ägg och täck med ett hjärta.
12. Tryck ihop hjärtana något med handen.
13. Låt bullarna jäsa ca 20 minuter.
14. Sätt ugnen på 225 grader.
15. Pensla med ägg (även på kanterna) och strö på dekorationspärlor.
16. Grädda bullarna i 7–8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar