5/11/2011

Pannacotta

Pannacotta med honung och kaffe


Ingredienser;

2 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
3 msk honung
1.5 tsk snabbkaffepulver
bär, t.ex. hallon, blåbär eller smultron (djupfrysta, nytinade går bra)
4 st havre-, mandel- eller kokosflarn


1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

2. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i honungen.

3. Krossa kaffepulvret till finare pulver i en mortel, eller lägg det mellan två bitar plastfolie och kavla ovanpå med brödkavel.

4. Ta upp gelatinbladen, krama ur dem en aning, och låt dem rinna av på hushållspapper.

5. Lägg gelatinet i grädd- och honungsblandningen, tillsätt kaffet och rör noga tills allt är löst.

6. Skölj fyra små portionsformar med kallt vatten och fyll dem med panna cotta-blandningen. Låt stelna i kylskåp i ca 3 timmar.

7. För försiktigt en vass kniv runt formarnas kanter och stjälp upp på assietter.

8. Servera panna cottan med bär och flarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar