Bärkaka
Ingredienser
Kaka;
2 st lime, finrivet skal, saften av en
250 g smör
6 st ägg
7 dl strösocker
7 dl vetemjöl
4 dl bär, färska eller frysta
Garnering;
Florsocker
Fina blad, ev
Serveras med glass eller grädde
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna.
3. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen.
4. Smält smöret i en kastrull.
5. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut.
6. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet.
7. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå.
8. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck ev med folie mot slutet.
9. Låt svalna.
10. Pudra med florsocker.
11. Garnera eventuellt med lite fina blad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar