4/25/2011

Bärkaka

Bärkaka


Ingredienser

Kaka;
2 st lime, finrivet skal, saften av en
250 g smör
6 st ägg
7 dl strösocker
7 dl vetemjöl
4 dl bär, färska eller frysta

Garnering;
Florsocker
Fina blad, ev

Serveras med glass eller grädde

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna.

3. Finriv limeskalet och pressa ut saften ur den ena limen.

4. Smält smöret i en kastrull.

5. Rör under tiden ihop ägg och socker i en bunke i någon minut.

6. Tillsätt smör, mjöl, skal och saft av lime och rör till en jämn smet.

7. Häll smeten i formen och fördela bären ovanpå.

8. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att kakan känns precis klar eller lite kladdig i mitten. Täck ev med folie mot slutet.

9. Låt svalna.

10. Pudra med florsocker.

11. Garnera eventuellt med lite fina blad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar