4/11/2011

Cheesecake

Pepparkaks cheesecake


Botten:
25 stycken krossade pepparkakor, cirka 4 deciliter
75 g smält smör
2 st stora ägg
1 dl finkornigt strösocker
400 g philadelphiaost
0.5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
3 dl gräddfil
2 msk finkornigt strösocker
0.5 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 170 grader. Låt den bli varm.

2. Blanda pepparkakskrosset och det smälta smöret till en massa. Tryck ut den i en form med löstagbar botten, cirka 24 centimeter i diameter. Låt degen gå upp 2 centimeter på kanten. Ställ sedan formen i kylen.

3. Gör fyllningen under tiden: Rör ägg, socker, ost och vaniljsocker till en slät smet. Häll den i formen. Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut formen. Låt stå cirka 5 minuter. Höj ugnstemperaturen till 200 grader.

4. Rör gräddfilen, sockret och vaniljsockret till en jämn smet. Bred ut den på kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Ställ kakan svalt i minst 8 timmar.

2 kommentarer:

  1. Ååå låter jätte gott, älskar pepparkaka!Speciellt degen MUMS

    SvaraRadera
  2. Man har ju varit med om att degen tar slut innan man ens har börjat grädda dom första pepparkakorna :P

    SvaraRadera