4/13/2011

Kladdkaka med mint

Kladdkaka med mint


Ingredienser

2 dl socker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 nypa salt
125 g smör
2 st ägg
2 msk kaffe (styrka beror på hur mycket kaffesmak du vill ha)
några krossade aftereight
0.5 dl råsocker till att bröa formen med

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.

2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med råsocker.

3. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och krossade minten. Vispa ej!

4. Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.

5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.

6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Men ååå så gott!!!
    Min syrra brukar göra en med after eight sååå mumsig!

    SvaraRadera