4/15/2011

Rabarberpaj

Rabarberpaj

Ingredienser:
3 stjälkar rabarber
1 dl strösocker
1 tsk kanel

Smuldeg:
3,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
150 g smör eller margarin

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C. Ta fram smöret till smuldegen så det hinner bli lite varmare än kylskåpskallt till smuldegen ska göras.

Skär rabarbern i ½ cm tjocka skivor och lägg i en ugnssäker form. Strö över lite strösocker och kanel.

Smuldeg:

Blanda vetemjöl och strösocker i en bunke. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar. Finfördela smöret med händerna till en grynig massa eller använd elvisp. Fördela smuldegen jämnt över rabarbern.

Grädda rabarberpajen mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter.

Servera med grädde, vaniljsås, vaniljvisp eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar