4/28/2011

Pizza med salsiccia

Pizza


Ingredienser

Pizzadeg;
25 g jäst
2 dl vatten, 37 grader
3 dl durumvetemjöl
2-3 dl vetemjöl special
1 tsk salt
2 msk olivolja

Tomatsås;
3 st vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 ask körsbärstomater, alt krossade tomater, 400 g
1 msk oregano, hackad
salt, nymald svartpeppar

Topping;
1 klump buffelmozzarella
2 st salcicciakorvar
1 st grillad paprika
2 msk oregano, färsk

1. Pizzadeg,
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.

2. Häll i mjölsorterna, lite i sänder, salt och olja och knåda för hand ca 10 minuter, i maskin ca 5 minuter.

3. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30-40 minuter till dubbel storlek.

4. Tomatsås,
Hacka vitlöken fint.

5. Fräs den i olja utan att den tar färg.

6. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med under omrörning en minut.

7. Häll i tomaterna och krossa dem med en sked.

8. Tillsätt oreganon.

9. Låt det koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter.

10. Smaka av med salt och peppar.

11. Topping,
Sätt ugnen på 200 grader.

12. Kavla ut degen till två avlånga plattor.

13. Bred över tomatsåsen.

14. Skiva mozzarellan och fördela dem över bottnarna.

15. Skär korven i skivor och strö över.

16. Strimla paprikan och toppa med den.

17. Grädda ca 15-20 minuter och låt svalna lite innan du strör över lite färska oreganoblad.

18. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar